📞 +387 61 811257

Radno vreme: Ponedeljak-Petak | Poziv: 9-17h

Vitamin C – (djevojka vitamina E)

Pomorandža je gotivna, ali postoji nešto bolje i kompletnije! 

Mnoge biljne i životinjske vrste samostalno proizvode vitamin C ali ne i čovjek. Koze, na primjer iz dosade mogu da proizvedu 13 g vitamina dnevno. Samo kažem. Ali neka ih koze. One ne znaju za FORMULA 1 HERBALIFE nutritivni šejk.

Zamjenom dva obroka u toku dana šejkom, odmah obezbjeđuje organizmu više od 50% dnevnih potreba za vitaminom C. Ali, da li vi volite da radite sami dok drugi nadgledaju? Ne voli ni ovaj baja. Zato je šejk obogaćen bakrom, magnezijumom i pantotenskom kiselinom. Kada su na okupu, zna se ko je glavni u borbi protiv slobodnih radikala (kiseoničnih naravno).

Jedini način za održavanje optimalne koncentracije u organizmu je  adekvatan unos ishranom. Vitamin je rastvoriv u vodi. Zna da pliva. Zato se ne zadržava u organizmu pa se mora svakodnevno unositi. Zauvijek.

Zašto je tijelu važan Vitamin C ?

Bitan je za održavanje kvaliteta kože, jer ima presudnu ulogu u sintezi kolagenih vlakana koja daju elastičnost koži, sprječava pojavu bora i neravnina (botoks R.I.P.). Savremeni antistres programi se naslanjaju na svakodnevni unos vitamina C. Razlog je njegova antioksidativna funkcija, odnosno sposobnost da vezuje i, iz organizma eliminiše štetne produkte metabolizma. Najaktivnija tkiva su mišići, srce, mozak i jetra. Dobro i testisi. Oni su najveći proizvođači metabolita koji prave štetu u organizmu. To znači da sve osobe koje obavljaju fizički i mentalno naporne poslove kao i sportisti, zahtevaju veće količine vitamina C od uobičajenih.

Kažem Vam da je glavni.

Neophodan je i za pravilnu absorpciju gvožđa (žene znaju), stvaranje hormona nadbubrežne žlezde i L-karnitina koji obogaćuje tkiva energijom. Povoljno utiče na regulaciju nivoa šećera i holesterola u krvi. Ni blizu kao babini čajevi doduše. Elem, u medicini se sve više pažnje poklanja i neočekivanom antikancerogenom dejstvu vitamina C posebno kod melanoma kože ali i drugim važnim funkcijama.

Fan fact: Jedna popušena cigareta uništava 25-100 mg vitamina C.

Iako ga ima u raznom voću i povrću, termičkom obradom  se najveći deo uništava (pečenje, kuhanje, sušenje). Mmm pečeenje. Namirnice najbogatije vitaminom C (šipak, gloginje, grejpfrut), nažalost nisu u širokoj upotrebi tako da je važno osiguriti dovoljan unos na dnevnom nivou. Herbalife šejk sadrži ovaj ali i sve druge vitamine koji pružaju podršku imunitetu i novu energiju tijelu. Javite kakav je feeling.

Jak imunitet

Uprkos najboljim naporima, moguće je da naša svakodnevna ishrana ne sadrži odgovarajuće količine hranljivih nutrijenata. U ovim situacijama dodaci ishrani mogu da pomognu da svom organizmu obezbedite hranljive materije. Vitamini, minerali i ostali dodaci ishrani doprinose održavanju opšteg dobrostanja.