📞 +387 61 811257

Radno vreme: Ponedeljak-Petak | Poziv: 9-17h

Herbalife Biljni čaj

Kombinujući drevnu mudrost travara sa savremenom tehnologijom, kompanija Herbalife proizvela je jedinstven na našem tržištu Biljni čaj sa ukusom breskve, limuna i originalnom aromom čaja. Ovaj niskokalorični osvežavajući napitak, koji se nalazi u pakovonju od 50g ili 100g znatno će doprinijeti održavanju prirodne vitalnosti Vašeg tela, a samim tim i opštem zdravlju organizma.

Kada kažemo “čaj” prva asocijacija nam je topli napitak, koji se priprema sipanjem ključale vode preko osušenih listova lekovitih biljaka. Mali procenat populacije na našim prostorima upoznat je sa činjenicom da je “Čaj”Camellia sinesis ) zapravo biljka koja potiče iz Kine. U početku je čaj od istoimene biljke korišten isključivo kao medicinsko piće, da bi vremenom počeo da se priprema i kao osvežavajući napitak od raznih vrsta ljekovitih biljaka. Kult svakodnevnog ispijanja šoljice čaja datira još iz perioda dinastije Šang, a u Evopu su ga prenijeli portugalski svećenici tokom XVI veka.

Blagodeti limuna

Većina Vas upoznata je sa blagodetima po ljudski organizam soka od ceđenog limuna pomešanog sa toplom vodom. Ukoliko ustajate u ranim jutarnjim časovima i žurite na posao, idealno rešenje za Vas je ½ kašičice Herbalife Biljnog čaja od limuna rastvorenog u 250ml tople ili hladne vode. Citrus se koristio kao lijek u narodnoj medicini znatno prije nego što ga je moderna farmakologija počela da koristi u industriji lijekova. Za drevne Grke limun je bio nezamenjiv kod liječenja skorbuta, zato su antički pomorci na svoja duga putovanja nosili sa sobom znatne količine Citrusa. Takođe, smatrao se učinkovitim sredstvom protiv krvarenja i za čišćenje zagnojenih rana. Danas je limunada i čaj sa limunom (zbog vitamina C kojim je bogat) omiljeni napitak značajnog dijela populacije tokom cijele godine.

Blagodeti breskve

Breskva (Prunus persica) vodi porijeklo iz srednje Azije, ubraja se u niskokalorično voće, te je idealna za dijetu. Bogata je beta-karotenom i vitaminom C, kao i kalijumom, fosforom, magnezijumom, kalcijumom i selenom. Biljni čajevi od breskve preporučuju se za čišćenje organizma, zatim osobama sa osjetljivim nervnim sistemom i smanjenim lučenjem želudačne kiseline.

Za razliku od tradicionalnih biljnih napitaka Herbalife Biljni čaj priprema se na veoma jednostavan način mješanjem ½ kašičice instant biljnog napitka sa 250 ml tople ili hladne vode. Možete da ga pijete uz obrok ili posebno tokom dana kada god osetite potrebu za zdravim osveženjem.

Herbalife Biljni čaj je niskokaloričan osvežavajući napitak, koji sadrži zeleni i crni čaj. Jedna šoljica ovog instant biljnog napitka sadrži svega 6 kcl. Korištenjem originalnog Herbalife biljnog čaja unijećete preporučenu dnevnu dozu tečnosti u Vaš organizam, a da ga pri tom ne opteretite pretjeranim unosom prirodnih i vještačkih zaslađivača. Zahvaljujući kofeinu (85 mg po šolji) Herbalife Biljni čaj znatno će doprinijeti i povećanju Vaše pažnje, tako da je idealan za sve Vas čije poslovne obaveze i dnevne aktivnosti zahtevaju visok nivo koncentracije.

Većina Vas upoznata je sa činjenicom da su biljni čajevi napici, koji u sebi sadrže malu količinu kalorija. Njihovim konzumiranjem umanjujete osećaj gladi, izbacujete višak tečnosti iz tijela i znatno ubrzavate metabolizam. Zahvaljujući niskokaloričnim čajevima iz porodice Herbalife znatno ćete obogatiti svoj dnevni unos tečnosti i doprinijeti poboljšanju opšteg zdravlja svog organizma.