📞 +387 61 811257

Radno vreme: Ponedeljak-Petak | Poziv: 9-17h

Kako očistiti organizam od toksina

Postoji nekoliko načina na koje možete pomoći svom tijelu da se oslobodi toksina:

  1. Pijte dovoljno vode: Voda pomaže u izlučivanju toksina iz tjela kroz urin i izmet.
  2. Jedite hranu bogatu vlaknima: Vlakna pomažu crijevima da pravilno funkcionišu i pomažu u eliminaciji toksina. Povrće, voće i integralne žitarice su dobri izvori vlakana.
  3. Jedite hranu bogatu antioksidansima: Antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, što može pomoći u održavanju zdravlja i smanjenju rizika od bolesti. Dobri izvori antioksidanata su povrće i voće, posebno ono tamnije boje, poput crvene paprike, jagode, trešnje i crne ribizle.
  4. Vježbajte redovno: Vježbanje pomaže u poboljšanju cirkulacije i pomaže tijelu da se oslobodi toksina.
  5. Ograničite unos alkohola i pušenje: Alkohol i duhan su toksini koji se mogu akumulirati u tijelu i oštetiti zdrave ćelije. Ograničavanje unosa alkohola i prestanak pušenja mogu pomoći u smanjenju opterećenja organizma toksinima.
  6. Ograničite unos nezdrave hrane: Nezdrava hrana, kao što je brza hrana i prerađena hrana, može sadržati mnoge štetne supstance i aditive koji mogu biti štetni za tijelo. Ograničavanje unosa takve hrane može pomoći u smanjenju opterećenja toksinima.
  7. Koristite prirodne proizvode za njegu tijela: Neki hemijski proizvodi za njegu tijela mogu da sadrže supstance koje se mogu akumulirati u tijelu i biti štetne po zdravlje. Koristite prirodne proizvode za njegu tijela koji ne sadrže štetne materije.